БИОФИТОН® «Здорова підшлункова залоза»
В організмі людини підшлункова залоза знаходиться в черевній порожнині, а точніше, в глибині її верхній частині. У тканинах підшлункової залози виробляються речовини, які беруть участь у перетравлюванні жирів, білків і вуглеводів. Ферменти спочатку знаходяться в протоці підшлункової залози, звідти вони надходять у дванадцятипалу кишку. Там вони фізіологічно впливають на їжу. Крім цього, підшлункова залоза виробляє гормон інсулін. Саме він сприяє хорошому обміну цукру в організмі. Якщо гормон інсулін виробляється погано, людина може захворіти на цукровий діабет.
ЗАГАЛЬНІ СИМПТОМИ ЗАХВОРЮВАНЬ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ
Хвороби підшлункової залози мають схожі ознаки, які виражаються у болях, а також диспептичних розладах. Можуть виникнути болі як локальні, тобто в конкретному місці, наприклад, в подложечной області живота, або оперізують - це відбувається, коли біль переміщується з лівого підребер'я в спину або під лопатку. Характер болю може бути різним - постійним або нападоподібним. Болі стають сильнішими після прийому алкоголю, жирної, смаженої або гострої їжі. Щоб вгамувати біль, потрібно впливати на підшлункову залозу холодом або знайти зручне положення для тіла, наприклад, сидячи або лежачи, при якому ви будете відчувати менший біль. При захворюванні підшлункової залози болі можуть виникати в лівому підребер'ї. Найбільш виражені диспепсичні ознаки захворювання - це проноси, нудота, блювання. Захворювання підшлункової залози тягнуть за собою зниження апетиту, і, відповідно, зниження ваги.
Гострий панкреатит
Запальне захворювання підшлункової залози називається гострим панкреатитом. До причин, які найчастіше викликають гострий панкреатит, відносяться: захворювання дванадцятипалої кишки і жовчного міхура, а також надмірне вживання алкоголю. Згодом утруднюється відтік секрету, який необхідний в підшлунковій залозі. Таким чином, підвищується тиск в самих протоках, що негативно позначається на всьому організмі. Ферменти підшлункової залози самостійно починають «перетравлювати» свої ж клітини, з-за чого починається запальний процес. Він може призвести до розвитку набряку і навіть крововиливи в тканину підшлункової залози.
Хронічний панкреатит
Це тривалий по своєму протіканню захворювання підшлункової залози. Хронічний панкреатит на початкових стадіях може призвести до набряків або крововиливів. Прогресуюча хвороба зменшує тканину підшлункової залози в обсязі і замінює її сполучної тканиною. Основні причини розвитку хронічного панкреатиту - це зловживання алкоголем і жовчно-кам'яна хвороба. Також поширені панкреатити, які виникають на фоні захворювань жовчного міхура, які частіше бувають у жінок. До цих двох груп примикає третя - захворювання дванадцятипалої кишки, а четверта, найбільш нечисленна група, що об'єднує різні причини. До них відносяться травми, прийом токсичних лікарських засобів, інфекції, включаючи гепатити В і С, вірус паротиту (свинки), підвищений вміст жирів у крові. Хронічний панкреатит може розвиватися на тлі цукрового діабету. Початкова стадія хронічного панкреатиту проходить не зовсім помітно, тільки зрідка відбувається загострення. Основна ознака при хронічному панкреатиті - біль, що виникає в лівому підребер'ї або в подложечной області.
Цукровий діабет
Цукровий діабет - це ендокринне захворювання. При діабеті спостерігається відносний або абсолютний брак інсуліну (гормону підшлункової залози). У разі діабету I типу організм взагалі не виробляє інсулін при діабеті II типу інсулін виробляється в неадекватному кількості або в неправильному режимі. У всіх випадках в крові діабетика збільшено вміст глюкози (цукру). Цей стан отримав назву гіперглікемії. При цукровому діабеті обох типів порушується вуглеводний, жировий, білковий, мінеральний і водно-сольовий обмін, що веде до небажаних наслідків, а саме, до розвитку ускладнень діабету. Гормон інсулін, що виробляється підшлунковою залозою, відіграє важливу роль у процесах вуглеводного обміну, він стимулює переробку глюкози в клітинах тканин організму. Без інсуліну инсулинзависимые органи і тканини (а це печінка, м'язи, жирова тканина) не можуть переробляти глюкозу, отже, вона в більшій кількості потрапляє в кров. Чим вище рівень глюкози в крові (наприклад, при вживанні певних продуктів), тим більше підшлункова залоза виробляє інсулін. Так відбувається в здоровому організмі. Якщо у людини цукровий діабет I типу, інсулін необхідно вводити ін'єкційно. При діабеті II типу необхідно приймати цукрознижувальні препарати. Якщо цього не робити, у крові накопичиться надлишок глюкози, а инсулинзависимые органи втратять джерела енергії.
Механізми розвитку цукрового діабету
Механізми розвитку цукрового діабету I і II типу різні. При цукровому діабеті I типу руйнуються ендокринні клітини підшлункової залози. Це відбувається внаслідок вірусних інфекцій, пухлин, захворювань підшлункової залози, внаслідок спадковості. Цукровий діабет I типу діагностують, як правило, в дитячому і молодому віці. Зазвичай такі пацієнти змушені довічно вводити інсулін у вигляді ін'єкцій. Як правило, їм не потрібно дотримуватися спеціальних дієт. Але обов'язково потрібно стежити за режимом харчування, їсти регулярно, коригувати дозу інсуліну в залежності від їжі, фізичних навантажень і рівня цукру в крові. При II типі діабету підшлункова залоза виробляє інсулін, але клітини організму не можуть взаємодіяти з інсуліном так, як це відбувається в здоровому організмі.
Симптоми цукрового діабету
До найбільш характерних симптомів цукрового діабету належать:
сильна спрага і апетит;
прискорене сечовипускання (буває навіть частіше 1 разу в годину);
немотивована втрата або збільшення маси тіла,
слабкість, стомлюваність,
нудота, можливе блювання;
погіршення, нечіткість зору;
часті вагінальні інфекції у жінок;
сухість у роті;
повільне загоєння ран і порізів;
свербіж шкіри, особливо в паху і вагінальної області.
БИОФИТОН® «ЗДОРОВА ПІДШЛУНКОВА ЗАЛОЗА» стимулирует регенераторную активность тканей, обладает спазмолитическими и противовоспалительными свойствами, в результате чего уменьшается боль, улучшается пищеварительная функция органа и снимаются диспептические явления: поносы, тошнота, рвота. Наиболее тяжелый симптом панкреатита - это боль. Применение БИОФИТОНА® «ЗДОРОВАЯ ПОДЖЕЛУДОЧНАЯ ЖЕЛЕЗА» комплексно в курсе лечения и в период ремиссии заболевания дает возможность уменьшить и предупредить развитие боли. Кроме того, фитокомплекс БИОФИТОН® «ЗДОРОВАЯ ПОДЖЕЛУДОЧНАЯ ЖЕЛЕЗА» содержит незаменимые макро- и микроэлементы, а также витамины. Восполнение их в организме оказывает общеукрепляющее действие и способствует восстановлению психоэмоционального состояния после перенесенного заболевания, повышению аппетита, трудоспособности, настроения. Фитокомплекс БИОФИТОН® «ЗДОРОВАЯ ПОДЖЕЛУДОЧНАЯ ЖЕЛЕЗА»применяется как противовоспалительное, спазмолитическое и гипогликемическое (снижающее уровень сахара) средство для профилактики и в комплексной терапии заболеваний поджелудочной железы: острого и хронического панкреатита, сахарного диабета.
Склад БИОФИТОНА® «ЗДОРОВА ПІДШЛУНКОВА ЗАЛІЗА»:
діючі речовини: листя чорниці, листя кропиви, стулки квасолі, коріння кульбаби, коріння лопуха, трава звіробою, плоди шипшини, трава хвоща польового, кореневища і корені оману; допоміжні речовини: кальцію стеарат, целюлоза мікрокристалічна